With Pride wegens succes verlengd!

Wegens aanhoudend succes is de tentoonstelling With Pride in OBA Oosterdok verlengd tot en met 22 februari 2019. De tentoonstelling krijgt veel positieve reacties van bezoekers en ook het publieksprogramma wordt druk bezocht. Het project With Pride is gewijd aan de turbulente strijd om lhbti-rechten. Een onderwerp dat nog altijd aan de orde van de dag is. Denk bijvoorbeeld aan de Nashville-verklaring die onlangs is uitgebracht, of de opmerkingen van Johan Derksen die Nederland in zijn greep hield. Deze emancipatiestrijd, die tot vandaag de dag nog voortduurt, wordt door With Pride in beeld gebracht. Na de tentoonstelling in de OBA gaat With Pride op een landelijke tour waarbij exposities op diverse locaties worden georganiseerd.

Veertig jaar strijden verbeeld
Het startsein van With Pride werd gegeven met de tentoonstelling in de OBA Oosterdok te Amsterdam. Bezoekers worden welkom geheten in een wereld van lesbische guerrilla’s, safe sex activisme, Gay Games en disco’s met acid house. Bijzondere stukken uit de IHLIA-collectie, aangevuld met foto’s en persoonlijke verhalen van pioniers die er destijds bij waren, scheppen een beeld van wat de emancipatiestrijd heeft opgeleverd voor lhbti’ers en voor de samenleving als geheel. Samen met de bezoeker maakt With Pride de balans op: er is al veel voortgang geboekt, maar er is nog een lange weg te gaan.

Bij de moedertentoonstelling in de OBA worden drukbezochte, inspirerende publieksprogramma’s georganiseerd waar roze activisten van toen en nu in de spotlights staan. Tevens biedt With Pride een landelijk platform voor lhbti-geschiedenis. Dit jaar trekt het project het land in en worden in verschillende steden satelliet-tentoonstellingen georganiseerd. In onder meer Utrecht en Rotterdam zal de lokale lhbti-geschiedenis in de spotlight staan.