Studieplekken kaart

In de studiezalen van Amsterdamse bibliotheken en erfgoedinstellingen kunnen bij elkaar opgeteld miljoenen boeken, honderden kilometers archief, duizenden tijdschriften en multimediale bronnen over ontelbare onderwerpen worden bestudeerd. De studieplekken en collecties liggen verspreid over de stad en variëren van grote studiecentra tot kleine gespecialiseerde bibliotheken.

De AdamNet Studieplekken Kaart is een wegwijzer naar vele van deze plekken in de stad. De kaart leidt je naar bekende en soms onverwachte locaties, zowel in het centrum als daarbuiten. De studieplekken zijn te vinden in openbare bibliotheken, studiezalen van erfgoedinstellingen en bibliotheken van hogescholen en universiteiten. Daarmee biedt de Studieplekken Kaart inzicht in de vele studieplekken én collecties die de stad rijk is. 

Verschillende soorten gebruik

Alle bibliotheken en studiecentra hanteren hun eigen voorwaarden en regels voor gebruik. Sommige studieplekken zijn bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor het bestuderen van de eigen collectie. Zoals vaak bij musea het geval is. En bij andere bibliotheken is de vrije toegankelijkheid afhankelijk van de periode in het jaar. Zoals bijvoorbeeld bij de bibliotheken van universiteiten en hogescholen. Al deze varianten en soorten zijn te vinden op de studieplekken kaart.

Hoe werkt het?

De verschillende bibliotheek locaties worden op de kaart weergegegeven doormiddel van een icoon in de kleur van de instelling. Bij iedere locatie is informatie te vinden over het aantal aanwezige studieplekken, de contactgegevens en de voorwaarden voor het gebruik van de studieplekken. Deze voorwaarden verschillen per instelling en periode in het jaar. Daarom is het altijd noodzakelijk om ook de website van de betreffende instelling te raadplegen en eventueel contact op te nemen.

Home Studieplekken kaart