Over AdamNet

netwerk

AdamNet is een netwerk van Amsterdamse bibliotheken. Doel is samenwerken in het beschikbaar stellen van informatie over collecties en activiteiten.


AdamNet-bibliotheken

Samen hebben de circa 34 AdamNet-bibliotheken miljoenen boeken, duizenden tijdschriften, diverse multimedia en nog veel meer voor u ter beschikking. Toegang tot de AdamNet-bibliotheken is gratis. U heeft in alle gevallen een pas nodig om literatuur te lenen. In sommige bibliotheken is een pas ook nodig om literatuur te raadplegen. 14 AdamNet-bibliotheken hebben een gezamenlijke pas: de AdamNet-pas. Als U bij meer dan één bibliotheek wilt lenen, is het voordelig een AdamNet-pas aan te schaffen.

AdamNet Groepscatalogus

Sinds medio 2012 is de AdamNet Groepscatalogus in WorldCat beschikbaar. Inmiddels zijn 18 van de 35 AdamNet-bibliotheken onderdeel van deze groepscatalogus. U kunt met één zoekopdracht tegelijkertijd in die 18 catalogi zoeken, of in een van de catalogi van deze bibliotheken apart.
De komende jaren zullen meer AdamNet-bibliotheken onderdeel worden van deze groepscatalogus.
Via de aparte knop AdamNet-bibliotheken boven in het rode gedeelte, kunt u vooralsnog in de eigen catalogus van die nog niet aangesloten bibliotheken zoeken.

RSS feed AdamNet Nieuws

De nieuwsberichten van de AdamNet website zijn te volgen met een RSS feed. Om een RSS feed in te stellen kan de volgende URL toegevoegd worden aan een RSS reader: http://www.www.adamnet.nl/rss/nieuws

Bestuur AdamNet

Postadres:

  • Bibliotheek UvA/HvA
  • T.a.v. Adamnet Secretariaat – Katinka Holzhauer
  • Postbus 19185
  • 1000 GD Amsterdam

Email:

  • adamnet-secretariaat@uva.nl

14 Bibliotheken voor 1 bedrag!

Krijg voordelig toegang tot miljoenen boeken en duizenden tijdschriften over de meest uiteenlopende onderwerpen. Vraag vandaag nog het AdamNet-lidmaatschap aan!

Meer info