AdamNet netwerk

AdamNet is een netwerk van Amsterdamse bibliotheken.

De stichting Adamnet vormt een netwerk van Amsterdamse bibliotheken en erfgoedinstellingen dat collecties met betrekking tot de stad Amsterdam op innovatieve wijze verbindt. Gezamenlijk werken we aan kennisuitwisseling tussen professionals en aan een digitale infrastructuur die burgers, docenten, onderzoekers en bedrijven in staat stelt de rijkdom aan collecties in de stad te exploreren en te exploiteren.

AdamNet bestaat uit 29 deelnemers. Voor de financiering van haar werkzaamheden wordt AdamNet daarnaast ondersteund door het Amsterdam Museum, Stadsarchief Amsterdam, internationaal instituut voor Sociale Geschiedenis, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Universiteitsbibliotheek VU en Universiteitsbibliotheek UvA.

AdamNet-bibliotheken

Samen hebben de 29 AdamNet-bibliotheken miljoenen boeken, duizenden tijdschriften, diverse multimedia en nog veel meer voor u ter beschikking.

Toegang tot de AdamNet-bibliotheken is gratis, maar u heeft in alle gevallen een pas nodig om boeken te lenen.  Als U bij meer dan één bibliotheek wilt lenen, is het voordelig een AdamNet-lidmaatschap aan te schaffen. Het AdamNet-lidmaatschap staat open voor iedereen en geeft recht op een gratis lenerspas bij d verschillende AdamNet bibliotheken.

Bestuur AdamNet

  • Jan Jaap Knol (voorzitter), Boekmanstichting
  • Ruud Yap, Openbare Bibliotheek Amsterdam
  • Judith van Gent, Amsterdam Museum
  • Nelleke van Zeeland, Stadsarchief Amsterdam
  • Fred Weerman (interim), Bibliotheek UvA
  • Pam Kaspers, Universiteitsbibliotheek VU
  • Eric de Ruijter, IISG

Bureau AdamNet

Deelnemende instellingen

Wij zijn de netwerkorganisatie van 29 Amsterdamse bibliotheken en erfgoedinstellingen. Wij zijn het geheugen van Amsterdam.

Home Over AdamNet