AdamNet-lidmaatschap vernieuwd

Het AdamNet-lidmaatschap geeft recht op een gratis lenerspas bij meerdere bibliotheken in Amsterdam

Lidmaatschap AdamNet

Het lidmaatschap staat open voor iedereen en geeft recht op een gratis lenerspas. Je kunt met de lenerspas terecht bij meerdere  Amsterdamse bibliotheken. Vanaf 2023 is de het lidmaatschap van AdamNet gekoppeld aan het nieuwe OBA Altijd en Overal, met daarbij veel nieuwe voordelen voor veel-leners. 

Kosten

Vanaf 1 januari 2023 kost het lidmaatschap  72,95,- per jaar en kan op elk moment worden aangegaan.

Lidmaatschap vanaf 1 januari 2023

Het lidmaatschap staat open voor iedereen en geeft recht op een gratis lenerspas. Je kunt met de lenerspas terecht bij verschillende Amsterdamse bibliotheken. Vanaf 2023 is de het lidmaatschap van AdamNet gekoppeld aan het nieuwe OBA Altijd en Overal, met daarbij veel nieuwe voordelen voor veel-leners. 

Het Adamnetlidmaatschap is gekoppeld aan een OBA Basis of OBA Totaal-lidmaatschap. Per 1 januari 2023 is het Adamnet lidmaatschap alleen nog gekoppeld aan het nieuwe OBA Altijd & Overal. 

Met deze verandering profiteer je van nieuwe voordelen: 

  • Vanaf 1 januari is het gratis om boeken, cd’s en andere materialen te reserveren. Nu kost dat nog 1 euro per item.  
  • Mocht je een keer wat later zijn met het terugbrengen van je boek of iets anders dan betaal je geen boete meer.  
  • Boeken terugbrengen bij een andere vestiging wordt gratis. Nu kost dat nog 1 euro per stuk.  
  • Je kunt 20 materialen tegelijk lenen. 
  • Je kunt onbeperkt E-books, luisterboeken en fysieke boeken lenen 

Afsluiten lidmaatschap  

Voor het afsluiten van het AdamNet lidmaatschap kan je voortaan exclusief terecht via de link https://www.oba.nl/service/word-lid.html. Vanaf 1 januari is het niet meer mogelijk om een lidmaatschap bij de UvA en de VU af te sluiten.  

Kosten AdamNet lidmaatschap  

Het AdamNet lidmaatschap kost vanaf 1 januari € 72,95 per jaar.  

Als AdamNet lid heb je recht op een gratis lenerspas van onder andere:   

  • OBA Altijd & Overal, t.w.v. € 59,50 per jaar 
  • De universiteitsbibliotheek UvA, t.w.v. € 40,- per jaar  
  • De Universiteitsbibliotheek van de VU, t.w.v. € 20,- per jaar 

En vele andere bibliotheken zoals Boekmanstichting, CWI, Goethe-Institut, HvA, Protestantse Theologische Universiteit (PThU), Rijksacademie van beeldende kunsten en het Zuid-Afrikahuis. 

 

Betalingsbewijs
Let op! Er wordt geen aparte AdamNet pas verstrekt. Het betalingsbewijs is het tevens het bewijs van lidmaatschap. Bewaar dit goed.

Het lidmaatschap is persoonsgebonden.
Na de vervaldatum kan het AdamNet-lidmaatschap opnieuw aangeschaft worden. Er wordt dan een nieuw betalingsbewijs verstrekt. Het is niet mogelijk om een AdamNet-lidmaatschap te verlengen.
Bij verlies van het betalingsbewijs kan een duplicaat worden verkregen bij de bibliotheek waar het oorspronkelijk is aangevraagd.

Lidmaatschap bij deelnemende bibliotheken

Op vertoon van het betalingsbewijs kan bij de deelnemende bibliotheken een gratis lenerspas worden verkregen.
Bij het aangaan van een AdamNet-lidmaatschap vindt geen restitutie plaats van reeds lopende abonnementen bij afzonderlijke bibliotheken.
De geldigheidsduur van de afzonderlijke lenerspassen is gelijk aan die van het AdamNet-lidmaatschap. Het bibliotheeklidmaatschap kan wel verlengd worden, al dan niet op basis van een (nieuw) AdamNet-lidmaatschap.
Houders van het AdamNet-lidmaatschap dienen zich te conformeren aan de regels van de afzonderlijke bibliotheken. Dit geldt ook voor de regels met betrekking tot legitimatie.

Aanbod van deelnemende bibliotheken

Een geldige lenerspas van één van de deelnemende bibliotheken geeft uitsluitend recht op de faciliteiten van de betreffende bibliotheek.
Het AdamNet-lidmaatschap geeft geen (thuis-)toegang tot de digitale bestanden van deze bibliotheken. Bij een aantal bibliotheken kunnen deze bestanden wel ter plekke worden geraadpleegd op publieks-pc’s. Hiervoor is geen AdamNet-lidmaatschap nodig.

Meerdere bibliotheken voor één bedrag!

Krijg voordelig toegang tot miljoenen boeken en duizenden tijdschriften over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Vraag vandaag nog het AdamNet-lidmaatschap aan!