Zuid-Afrikahuis

Het Zuid-Afrikahuis beheert een bibliotheek met een unieke, geheel op Zuid-Afrika gerichte collectie, en de grootste afdeling Zuid-Afrikaanse literatuur in Europa. Historische foto’s en brochures, poëzie, kinderboeken, films, thrillers, romans, christelijke literatuur, of wetenschappelijke publicaties: er is van alles te vinden. Daarom maken zowel onderzoekers, docenten en studenten gebruik van de bibliotheek, maar ook meer algemeen geïnteresseerde lezers.
Het grootste deel van de collectie is Afrikaans-, Nederlands- of Engelstalig. Een aantal nieuwe aanwinsten van de bibliotheek worden maandelijks vermeld in digitaal bulletin Spectrum en op de website.
De bibliotheekcollectie bevat:

  • ca. 62.000 titels;
  • ca. 30 abonnementen op tijdschriften;
  • ca. 550 afgesloten abonnementen;
  • Audiovisuele materialen;
  • Literair knipselarchief;
  • NZAV-fotocollectie (veel historische foto’s o.a. van de Anglo-boerenoorlog);
  • NZAV-archief (bronnen over Nederlands-Zuid-Afrikaanse betrekkingen vanaf ca. 1880).

In de studiezaal kan men gebruik maken van Wifi en een kopieerapparaat. Een gedeelte van de biografieën- en geschiedeniscollectie zijn open opgesteld, zodat u heerlijk tussen de boeken studeert.
Kinderen kunnen bij ons terecht voor Zuid-Afrikaanse jeugdliteratuur, die in open opstelling buiten de studieruimte is geplaatst.
De catalogus van de bibliotheek van het Zuid-Afrikahuis is te raadplegen via de website www.zuidafrikahuis.nl. Op de bibliotheekpagina vindt u informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening.

Voor vragen kunt u de bibliotheek mailen, ter attentie van Bianca Oortwijn: bibliotheek[at]zuidafrikahuis.nl

Catalogus
http://opac-gonext.oclc.org/xslt/DB=4/SET=3/TTL=1/  

 

Zuid-Afrikahuis
Keizersgracht 141-C
1015 CK
Amsterdam Nederland
Telefoon: 020-6249318
E-mail: bibliotheek@zuidafrikahuis.nl
Url: http://www.zuidafrikahuis.nl