Zuid-Afrikahuis

Al tientallen jaren beheert het Zuid-Afrikahuis een bibliotheek met een unieke, geheel op Zuid-Afrika gerichte collectie, en de grootste afdeling Zuid-Afrikaanse literatuur in Europa. Onderzoekers, docenten en studenten, maar ook meer algemeen geïnteresseerde lezers maken gebruik van de bibliotheek. Het grootste deel van de collectie is Afrikaans-, Nederlands- of Engelstalig.
Een aantal nieuwe aanwinsten van de bibliotheek worden maandelijks vermeld in Zuid-Afrika Spectrum  en op de website.

De bibliotheekcollectie bevat:
* ca. 62.000 titels;
* ca. 30 abonnementen op tijdschriften;
* ca. 550 afgesloten abonnementen
* Audiovisuele materialen;
* Literair knipselarchief;
* NZAV-fotocollectie (veel historische foto’s o.a. van de Anglo-boerenoorlog);
* NZAV-archief (bronnen over Nederlands-Zuid-Afrikaanse betrekkingen vanaf ca. 1880).

De catalogus van de bibliotheek van het Zuid-Afrikahuis is te raadplegen via de catalogus op www.zuidafrikahuis.nl, maar ook opgenomen in de NCC en dus te raadplegen via Picarta en Worldcat. In de studiezaal kan men gebruik maken van een kopieerapparaat. De boeken in de studiezaal (een gedeelte van de biografieën- en geschiedeniscollectie) zijn open opgesteld, zodat u heerlijk tussen de boeken studeert.
Heeft u vragen of wilt u alvast inlichtingen inwinnen, stuur dan een e-mailtje naar de bibliotheek, ter attentie van Corine de Maijer: bibliotheek@zuidafrikahuis.nl.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van de Bibliotheek Zuid-Afrika Huis.

 

Catalogus

http://opac-gonext.oclc.org:8180/DB=4/

Zuid-Afrikahuis
Keizersgracht 141-C
1015 CK
Amsterdam Nederland
Telefoon: 020-6249318
E-mail: bibliotheek@zuidafrikahuis.nl
Url: http://www.zuidafrikahuis.nl