Uitvoerende Kunsten bij Bijzondere Collecties UvA (Collectie Theater Instituut Nederland)

De catalogus van de Collectie Uitvoerende kunsten biedt online toegang tot 75.000 boeken en teksten, 97.000 titels van voorstellingen, 260.000 beschrijvingen en afbeeldingen van materialen uit de theatercollecties.

De collectie van voormalig Theater Instituut Nederland (TIN) bevat objecten, zoals affiches, kostuums, maquettes, programmaboekjes, prenten, tekeningen, foto’s, video- en geluidsopnames  en documentatie van alle theater- en dansgenres. De collectie geeft daarmee een beeld van de theater- en dansgeschiedenis van Nederland vanaf de zeventiende eeuw.

De mediatheek van Theater Instituut Nederland is per 1 december 2012 definitief gesloten. De theaterboeken, teksten, av-materiaal en bladmuziek zijn overgedragen aan de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, nu het Allard Pierson. Het materiaal is op aanvraag beschikbaar via de bibliotheken van de UvA.

De unieke historische theatercollectie van het TIN is per 2013 ook in beheer gegeven aan de UvA.  Daarmee is collectie van het TIN voor de toekomst veilig gesteld en blijft deze toegankelijk voor educatie en onderzoek, voor liefhebbers en professionals.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van het Allard Pierson.

 

Postadres:
Postbus 10783
1012 GC Amsterdam

 

Uitvoerende Kunsten bij Bijzondere Collecties UvA (Collectie Theater Instituut Nederland)
Oude Turfmarkt 129
Amsterdam Nederland
Telefoon: 020-5257333
E-mail: informatiecentrum-ub@uva.nl
Url: http://www.tin.nl