Rijksmuseum Research Library

Monumentale leeszaal van het gerenoveerde Rijksmuseum. 

Open op alle dagen van 10 tot 5 (m.u.v. zon- en feestdagen).

De Rijksmuseum Research Library behoort tot een van de belangrijkste openbare kunst kunsthistorische bibliotheken in de wereld. De onderzoeksbibliotheek van het Rijksmuseum Amsterdam is een museumbibliotheek met een studiezaal en een leeszaal. De bibliotheek omvat ca. 500.000 banden waaronder monografieën, 3.400 tijdschriften en 60.000 kunstveilingcatalogi. De ca. 40.000 kunstveiling catalogi van voor 1989 zijn niet opgenomen in de online catalogus. Publicaties worden niet uitgeleend maar kunnen worden ingezien in de leeszaal.

Onderzoekers
De renovatie heeft geresulteerd in een prachtige 19de-eeuwse leeszaal zoals deze werd ontworpen door Pierre Cuypers. De bibliotheek is toegankelijk via de ingang van het Rijksmuseum. Onderzoekers kunnen zich registreren via de web catalogus van de Rijksmuseum Research Library en vervolgens een bibliotheekpas aanvragen. Deze kan bij het eerste bezoek op vertoon van een geldig legitimatiebewijs worden afgehaald aan de balie in de leeszaal. De pas en hiermee gepaard gaande toegang tot de bibliotheek is gratis.

De bibliotheek is gevestigd in het Rijksmuseum aan de Museumstraat 1 te Amsterdam en is open van maandag tot en met zaterdag (zondag gesloten) behalve feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Externe links
Webcatalogus Bibliotheek Rijksmuseum
Rijksmuseum Research Library
— Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening van de bibliotheek vindt u op de website van het Rijksmuseum.

 

Postadres:
Postbus 74888
1070 DN Amsterdam

 

Rijksmuseum Research Library
Museumstraat 1
Amsterdam Nederland
Telefoon: 020-6747267
Fax: 020-6747001
E-mail: bibliotheek@rijksmuseum.nl
Url: http://www.rijksmuseum.nl/nl/onderzoek-en-bibliotheek/rijksmuseum-research-libra...