Huis Marseille

Huis Marseille, Museum voor Fotografie, is gevestigd in een bijzonder grachtenpand aan de Keizersgracht in Amsterdam. Het is gericht op hedendaagse fotografie, grondleggers en talenten, binnen verschillende fotografie stromingen wereldwijd. Tentoonstellingen wisselen driemaandelijks en nemen de volledige expositie ruimte van het museum in.

Het museum beschikt over een gespecialiseerde fotoboekenbibliotheek, rustig gelegen aan de achterkant van het huis, met uitzicht op de mooie grachtentuin. De hernieuwde bibliotheek is tijdens bezoekuren toegankelijk voor publiek.

De catalogus is te raadplegen via de website http://www.fotografiebibliotheek.nl/: een samenwerkingsverband tussen het Nederlands Fotomuseum, Huis Marseille, Foam en andere fotoboek bibliotheken.

Onze collectie boeken staat grotendeels in de bibliotheek. Deze boeken zijn beschikbaar ter inzage. Boeken die op aanvraag beschikbaar zijn, kunnen alleen op aanvraag bij de receptie worden geraadpleegd. De boeken worden niet uitgeleend. In de bibliotheek is wifi beschikbaar en u kunt gebruik maken van de leestafel. Het is niet mogelijk om te kopiëren.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van Huis Marseille.

Huis Marseille
Keizersgracht 401
1016 EK
Amsterdam Nederland
Telefoon: 020-5318989
Fax: 020-5318988
E-mail: info@huismarseille.nl
Url: http://www.huismarseille.nl/