EYE Filmmuseum Nederland

Alles over het collectiecentrum en de colllecties in de EYE Study vindt u hier: https://www.eyefilm.nl/collectiecentrum

Collectie
EYE herbergt het  grootste aan film gewijde studiecentrum van Nederland en is vrij toegankelijk voor iedereen die in film geïnteresseerd is, van studenten filmwetenschap, filmprofessionals en onderzoekers tot de algemene filmliefhebber. In de collecties vindt u waardevolle informatie die van betekenis kan zijn voor studieopdrachten, filmprojecten en uw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Het studiecentrum beheert informatiebronnen uit de gehele periode van de filmgeschiedenis, waaronder bijzondere filmhistorische en theoretische naslagwerken. Ook bezit het studiecentrum een grote collectie biografieën en scenario’s in boekvorm, en maakt het filmnieuws en recensies toegankelijk via het  knipselarchief. Het studiecentrum geeft tevens toegang tot zo’n tweeduizend internationale filmtijdschrifttitels.

Bezoek
Alle materialen uit de catalogus kunnen ter plekke worden geraadpleegd. Ook raadpleegbaar via de EYE-filmdatabase, zijn de filmgerelateerde collecties (persoonsarchieven, foto- en affichecollecties en 9000 digitale films). De digitale films zijn te bekijken op 6 beeldschermen en in 2 viewingcabines. Het studiecentrum biedt daarnaast toegang tot Film Indexes Online, een internationale database met tijdschriftartikelen.
Overige faciliteiten: Wifi, leestafel, studieplekken, scannen, kopiëren/ printen, microfiche/-film, koffie/ thee.

Internet
De Museum database CE en de bibliotheekcatalogus zijn online te raadplegen. Digitale documenten, vrij van auteursrecht, zijn ook online opvraagbaar.

Meer informatie
Meer informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website.

https://www.eyefilm.nl/collectie/over-de-collectie/diensten-en-activitei…

Postadres:
Postbus 37767
1030 BJ Amsterdam

 

EYE Filmmuseum Nederland
Asterweg 26
Amsterdam Nederland
Telefoon: 020-5891411
E-mail: EYEStudy@eyefilm.nl
Url: https://www.eyefilm.nl/collectie/over-de-collectie/research