de Bibliotheek Amstelland

De Bibliotheek Amstelland is hét multimediale centrum voor kennis en cultuur in de regio Amstelland.

De centrale vestiging is gelegen aan het Stadsplein, in het centrum van Amstelveen, (naast het Cobra Museum) en is vanuit Amsterdam ook snel te bereiken met het openbaar vervoer. Deze bibliotheek, ontworpen door Hans Ruijssenaars, is een voorbeeld van moderne bibliotheekarchitectuur en een bezoek meer dan waard.

Collectie

In de bibliotheek (gevestigd op de eerste verdieping boven Boekhandel Libris Venstra) vindt u een kwalitatief hoogwaardige collectie boeken, digitale en multimedia producten. Verder is er een ruim aanbod van snelle internet-pc’s, studie-, lees-, en muziekluisterplekken en gratis draadloos internet.

De Bibliotheek Amstelland is ook dé plek in Noord-Holland voor uw Management & Marketing informatie. Naast een uitgebreide en actuele collectie boeken vindt u hier ook diverse tijdschriften, spellen, luisterboeken en dvd’s en alles is te leen met uw Adamnetpas. Bijzonder zijn verder de romancollecties in het Japans en in het Hebreeuws, naast een uitgebreide collectie Engelse literatuur. Ook de Cobra -(dicht)kunst heeft een eigen plaats binnen de kunst-collectie

Cultuur

De Bibliotheek Amstelland heeft ook een uitgebreid cultureel aanbod. Met spraakmakende literaire evenementen, schrijfatelier, Ipad café en een gevarieerd activiteitenprogramma rond kunst, geschiedenis en wetenschap voor jong en oud.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening en het culturele programma vindt u op de website van de Bibliotheek Amstelland.

Postadres:
Postbus 2173
1180 ED Amstelveen
de Bibliotheek Amstelland
Stadsplein 102
Amstelveen Nederland
Telefoon: 020-6414126
Fax: 020-6479476
E-mail: info@debibliotheekamstelland.nl
Url: http://www.debibliotheekamstelland.nl