Bibliotheek Theater en Dans (Academie voor Theater en Dans)

De bibliotheek van de Academie voor Theater en Dans – onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – is een hogeschoolbibliotheek met een gespecialiseerde collectie op het gebied van theater (dans en drama!), in de eerste plaats voor studenten en docenten van de Academie voor Theater en Dans.

De collectie omvat 16.000 toneelteksten, 11.000 studieboeken, 40 tijdschriftabonnementen, 1.800 titels bladmuziek, 1.000 video’s/DVD’s en 130 CD’s. Er is met uitzondering van de video’s/DVD’s een open opstelling.
De inhoud van de collectie is gericht op: regie, theatertechniek, theatervormgeving, toneelschrijvers, theatergeschiedenis, dramatische werkvormen, klassieke en moderne dans, show/musicaldans, kleinkunst en mime.
Vanaf 1980 worden programma’s opgenomen op het gebied van dans, toneelvoorstellingen, televisiedrama, cabaret, musicals, speelfilms. Tevens registraties van eigen producties van de Theaterschool. De bladmuziek omvat met name musical en populaire liederen en popsongs

De catalogus is in de bibliotheek en via internet te raadplegen. Deze bevat zoekingangen op personen, titels, trefwoorden, bezetting (toneelteksten), vrije tekst en materiaalsoorten.
Video’s/DVD’s en tijdschriften kunnen alleen ter plaatse worden geraadpleegd en worden niet uitgeleend.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van de Bibliotheek

Postadres:
Postbus 15323
1001 MH Amsterdam
Bibliotheek Theater en Dans (Academie voor Theater en Dans)
Jodenbreestraat 3
Amsterdam Nederland
Telefoon: 020 - 527 76 30
E-mail: atd-bibliotheek@ahk.nl
Url: https://www.ahk.nl/voorzieningen/bibliotheken/theater-en-dans/jodenbreestraat/