Het Zuid-Afrikahuis beheert een bibliotheek met een unieke, geheel op Zuid-Afrika gerichte collectie. De collectie omvat de grootste verzameling aan Zuid-Afrikaanse literatuur in Europa. Onderzoekers, journalisten, docenten en studenten, maar ook meer algemeen geïnteresseerde lezers maken gebruik van deze bibliotheek.

De focus van onze bibliotheekcollectie ligt op Zuid-Afrikaanse taal- en letterkunde en Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Het grootste deel van de collectie is Afrikaans-, Nederlands- of Engelstalig. U kunt bij ons terecht voor wetenschappelijk onderzoek, maar we hebben ook een gigantisch aanbod voor ontspanning zoals romans, thrillers, poëzie, kinderboeken, films, en Zuid-Afrikaanse christelijke literatuur.

De bibliotheekcollectie bevat:

  • ca. 62.000 titels
  • ca.30 lopende abonnementen op tijdschriften
  • ca. 550 afgesloten abonnementen op tijdschriften
  • Audiovisuele materialen (cd’s, dvd’s)
  • Uniek literair knipselarchief

De collectie van de bibliotheek is opgenomen in de Nederlandse Centrale Catalogus en is te raadplegen via Picarta en Worldcat, maar uiteraard ook in onze eigen catalogus.

Dienstverlening
In de studiezaal kan men gebruik maken van Wifi en een kopieerapparaat. Een gedeelte van de biografieën- en geschiedeniscollectie zijn open opgesteld, zodat u heerlijk tussen de boeken studeert.
Kinderen kunnen bij ons terecht voor Zuid-Afrikaanse jeugdliteratuur, die in open opstelling buiten de studieruimte is geplaatst.

Op de bibliotheekpagina vindt u informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening.

Contact

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
Nederland


Telefoon: (+31) (0)20 – 62 49 318
E-mail: bibliotheek@zuidafrikahuis.nl

Home Zuid-Afrikahuis