De Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit Amsterdam is een levendige plek op de campus en online. Een omgeving waarin onderzoekers, docenten en studenten kennis creëren; onderzoeksresultaten en leermaterialen publiceren, delen en gebruiken; elkaar ontmoeten en inspireren.

De UB ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de universiteit niet alleen door informatie beschikbaar te stellen, maar bijvoorbeeld ook door onderzoekers te ondersteunen bij hun datamanagement, door docenten te ondersteunen bij het maken van (open) leermaterialen en door de maatschappelijke en academische impact van onderzoek en onderwijs inzichtelijk te maken.

De UB heeft twee locaties op de VU-campus: een in het VU-hoofdgebouw aan De Boelelaan 1105, de andere – de Medische Bibliotheek – in het Amsterdam UMC, locatie De Boelelaan. Ook de VU ART SCIENCE gallery in het Nieuwe Universiteitsgebouw behoort tot de UB.

Collectie
Ruim 1 miljoen titels in druk (30 kilometer aan boeken) en ca. 30.000 online databases en tijdschriften.

Bijzondere collecties: Academisch erfgoed, Archieven & protestants erfgoed, Handschriften & oude drukken, Kaarten & atlassen en Kunst

Catalogus: VU LibSearch

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening op de website van de UB VU.

Contact

De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
Nederland


Telefoon: (+31) (0)20 – 59 85 200
E-mail: vraag.ub@vu.nl

Foto’s

Pellentesque ut orci eu leo hendrerit ullamcorper in vitae est. Quisque convallis augue sit amet elit lobortis, vitae euismod elit sollicitudin.

Home Vrije Universiteit Amsterdam (UBVU)