Het Van Gogh Museum huisvest de grootste collectie werken van Vincent van Gogh ter wereld. De verzameling bevat ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven van de kunstenaar, alsmede diens verzameling Japanse prenten.

In de bibliotheek van het Van Gogh Museum zijn alle relevante publicaties over de beeldende kunst uit de periode 1800-1920 bijeengebracht, in het bijzonder over Vincents leven en werk en over zijn tijdgenoten, voorlopers en navolgers. Daarnaast vind je er ook historische bronnen die je mee terug voeren naar de fascinerende negentiende-eeuwse kunstwereld.

Alle boeken die Vincent las, zijn in de Bibliotheek te vinden. Sommige hiervan komen zelfs uit Vincents bezit, of zijn van zijn familie geweest. De complete negentiende-eeuwse bibliotheek van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae maakt deel uit van onze collectie en boeken hieruit kun je op verzoek bij de bibliotheek raadplegen.

Collectie
De Van Gogh Museum bibliotheek omvat meer dan 35.000 boeken en artikelen en is geabonneerd op meer dan 20 tijdschriften en veilingcatalogi. Jaarlijks worden ongeveer 1.000 publicaties verworven.

Dienstverlening
Boeken en tijdschriften kunnen alleen ter plaatse worden geraadpleegd en worden niet uitgeleend.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van het Van Gogh Museum.

Contact

Gabriël Metsustraat 8
1071 EA Amsterdam 


E-mail: bidoc@vangoghmuseum.nl

Home Van Gogh Museum