De Rijksmuseum Research Library behoort tot een van de belangrijkste openbare kunst kunsthistorische bibliotheken in de wereld. De onderzoeksbibliotheek van het Rijksmuseum Amsterdam is een museumbibliotheek met een studiezaal en een leeszaal.

Collectie
De bibliotheek omvat ca. 500.000 banden waaronder monografieën, 3.400 tijdschriften en 60.000 kunstveilingcatalogi. De ca. 40.000 kunstveiling catalogi van voor 1989 zijn niet opgenomen in de online catalogus. Publicaties worden niet uitgeleend, maar kunnen worden ingezien in de leeszaal.

Dienstverlening
De bibliotheek is toegankelijk via de ingang van het Rijksmuseum. Onderzoekers kunnen zich registreren via de web catalogus van de Rijksmuseum Research Library en vervolgens een bibliotheekpas aanvragen. Deze kan bij het eerste bezoek op vertoon van een geldig legitimatiebewijs worden afgehaald aan de balie in de leeszaal. De pas en hiermee gepaard gaande toegang tot de bibliotheek is gratis.

De bibliotheek is open van maandag tot en met zaterdag (zondag gesloten), behalve feestdagen, van 10.00 tot 17.00 uur.

Externe links
– Webcatalogus Bibliotheek Rijksmuseum
– Rijksmuseum Research Library
– Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening van de bibliotheek vindt u op de website van het Rijksmuseum.

Contact

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Nederland


Telefoon: (+31) 020-6747055 
E-mail: studiezaal@rijksmuseum.nl

Home Rijksmuseum Research Library