De centrale vestiging OBA Oosterdok heeft een collectie van circa 700.000 boeken, bladmuziek en audiovisuele media. De OBA heeft, naast OBA Oosterdok, 26 wijkbibliotheken, verspreid over Amsterdam, Weesp, Diemen en Ouder-Amstel. . Alle vestigingen samen hebben 1,3 miljoen boeken en bladmuziek, e-books, luisterboeken, cd’s, dvd’s, games, en diverse digitale databestanden.

Collectie

De tijdschriften- en krantencollectie bestaat uit enkele duizenden lopende en afgesloten titels, waarvan een ca. 800 lopende titels op de tijdschriftenafdeling te vinden zijn. Op deze afdeling is ook een leescafé.

Een aantal oudere kranten, tijdschriften, kinderboeken en tentoonstellingscatalogi is aanwezig op microfiche. Deze fiches zijn opvraagbaar uit het magazijn. In het magazijn bevinden zich verder collecties tijdschriftjaargangen, boeken en andere media die aangevraagd kunnen worden voor uitleen of raadpleging ter plekke.

Bijzondere collectie

OBA Oosterdok heeft bijzondere collecties op het gebied van Amsterdam, kunst & kunstnijverheid, sprookjes, kinderboeken en bladmuziek. Het Huis van alle Talen omvat een groot aantal themacollecties, mede samengesteld met behulp van partnerorganisaties.

Dienstverlening

Het is mogelijk diverse digitale databestanden te raadplegen, waarvan een aantal met de mogelijkheid van thuisgebruik door OBA leden.

Er is een kleine 1.000 zitplaatsen, waarvan een aantal met internetpc’s. Daarnaast zijn er werkplekken met toegang tot MS Office.

In de OBA catalogus is het landelijk aanbod aan e-books en luisterboeken opgenomen.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van de OBA.

Contact

Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
Nederland


Telefoon: (+31) (0)20 – 52 30 900
E-mail: info@oba.nl

Foto’s

Pellentesque ut orci eu leo hendrerit ullamcorper in vitae est. Quisque convallis augue sit amet elit lobortis, vitae euismod elit sollicitudin.

Home Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)