Uitvaart Museum Tot Zover is het enige museum in Nederland met de dood als onderwerp. In Tot Zover staat het nationaal funerair erfgoed en de moderne uitvaart in de multiculturele samenleving  van nu centraal.

Kenniscentrum
Tot Zover heeft een zeer uitgebreid netwerk in de uitvaartbranche en de academische wereld en heeft het initiatief genomen tot de oprichting van de Funeraire Academie, een kennisplatform van Museum Tot Zover, de Tilburg University en de Radboud Universiteit. De bedoeling is kennis te delen en te fungeren als brug tussen wetenschappers onderling en tussen de academische wereld en de uitvaartbranche. Het museum is penvoerder van de Funeraire Academie. Er zijn verschillende succesvolle expert-meetings georganiseerd en de website van Tot Zover wordt gebruikt om informatie over onderzoek en activiteiten te delen.

Bibliotheek
De collectie van de bibliotheek is gericht op funeraire literatuur. Behalve boeken over diverse onderwerpen met de dood, uitvaartpraktijk, rouw, culturele diversiteit, stervensbegeleiding, etcetera als onderwerp, zijn er ook brochures en scripties over deze onderwerpen aanwezig.

De bibliotheek is niet vrij toegankelijk. Voor bezoek moet er een afspraak worden gemaakt. Het raadplegen van de catalogus moet nu nog op locatie plaatsvinden.

Locatie
Het museum heeft een opvallende locatie aan de rand van de stad: het is het enige museum wereldwijd dat gelegen is op een begraafplaats: het rijksmonument De Nieuwe Ooster.

Contact

Kruislaan 124
1097 GA Amsterdam
Nederland


Telefoon: (+31) (0)20 – 69 40 482
E-mail: info@totzover.nl

Foto’s

Pellentesque ut orci eu leo hendrerit ullamcorper in vitae est. Quisque convallis augue sit amet elit lobortis, vitae euismod elit sollicitudin.

Home Museum Tot Zover