Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe sterk de maritieme wereld en de samenleving verbonden zijn en specifiek welke impact dit heeft op het leven van zoveel individuen.
Wij zijn een museum met een toonaangevende maritieme collectie en bibliotheek. Samen met (inter-)nationale onderzoekers werken wij aan verdiepende presentaties en kennisdeling. 

Collectie
De bibliotheek van Het Scheepvaartmuseum heeft een van de belangrijkste maritiem-historische collecties ter wereld. De boeken en tijdschriften van na 1850 uit de collectie kunt u inzien in onze leeszaal en studiezaal. Ze zijn niet te leen.

De items van voor 1850 (de ‘museale collectie’) liggen in het depot. Studenten en onderzoekers kunnen een aanvraag doen via de website van het museum om objecten uit de museale collectie in te zien. Alle boeken uit de bibliotheek van Het Scheepvaartmuseum zijn te vinden op de collectiewebsite.

Via de bibliotheek kun je afbeeldingen bestellen van bijna elk object uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. We leveren de foto’s als digitaal bestand. Voor je bestelling heb je het inventarisnummer nodig. Dit kun je vinden op de collectiewebsite  

Collectie omvang: circa 60.000.

Catalogus: https://collectie.hetscheepvaartmuseum.nl

Bijzonderheden: Geen uitleen. Sommige stukken inzien op aanvraag

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van Het Scheepvaartmuseum.

Contact

Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Nederland


Bibliotheek
Telefoon: 020 – 52 32 211
E-mail: bibliotheek@hetscheepvaartmuseum.nl

Home Het Scheepvaartmuseum