De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UBA) bestaat uit de centrale Universiteitsbibliotheek aan het Singel (UB) en bibliotheken en studiecentra verspreid over de stad. Ook het Allard Pierson op de Oude Turfmarkt en de Medische Bibliotheek van het Academisch Medisch Centrum horen tot de UBA.

Collectie

De UBA heeft één catalogus en één CatalogusPlus waarin ook de digitale collectie is opgenomen. De meeste boeken en tijdschriften zijn ondergebracht in gesloten magazijnen. U kunt ze via de catalogus op de website opvragen. De collecties van bibliotheeklocaties bij de faculteiten Geesteswetenschappen en Rechtsgeleerdheid staan grotendeels in open opstelling.

De UBA ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam door het beschikbaar stellen van duizenden e-journals en databases, circa 4 miljoen boeken en meer dan 500.000 handschriften.

Dienstverlening

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

De website van het Allard Pierson: www.allardpierson.nl

Contact

Singel 425
1012 WP Amsterdam
Nederland

Postadres
Postbus 19185
1000 GD Amsterdam


Telefoon: 020 – 525 14 05
E-mail: informatiecentrum-ub@uva.nl

Home Bibliotheek van de UvA