Het Appel Archief vertelt een veelvoud aan verhalen over het levend verleden en levendig heden van De Appel door middel van boeken, efemera, video, audio, manuscripten, correspondentie, getuigenverslagen en kunst.

Het documentatiecentrum dat de oprichter van De Appel, Wies Smals, in 1975 startte, staat nu bekend als het De Appel Archief. Het archief wordt voortdurend uitgebreid met items zoals boeken, efemera, video, audio, manuscripten, correspondentie, getuigenverslagen en kunstwerken van tentoonstellingen en performances, maar ook van lezingen, symposia, informele presentaties, gesprekken en andere evenementen.

Je kunt het de Appel Archief online raadplegen via de zoekmachine van de Appel of via Bibliograph. De zoekmachine van de Appel biedt aan de hand van filters (ruimte, programma, betrokkenen, materialen) toegang tot de geschiedenis van de Appel. Bibliograph (ontwikkeld door Archival Consciousness) is een full-stack digitale ongeving die een laag vormt bovenop de database van de Appel. In zijn huidige versie toont het archiefmateriaal dat is geraadpleegd en in beeld gevangen door bezoekers tijdens Catching Up in the Archive en tijdens de openingstijden in het Archief van de Appel.


Contact

De Appel gaat verhuizen en is tijdelijk gesloten. Vanaf maart 2024 is de nieuwe locatie: Tempel, Tolstraat 160, Amsterdam.


Telefoon: 020 625 56 51
E-mail: archive@deappel.nl

Foto’s

Pellentesque ut orci eu leo hendrerit ullamcorper in vitae est. Quisque convallis augue sit amet elit lobortis, vitae euismod elit sollicitudin.

Home Archief De Appel