Geoplaza, het VU-portaal voor GIS en Geodata

maandag 10 maart 2014

De Universiteitsbibliotheek VU en het Spatial Information Laboratory (SPINlab) VU hebben samengewerkt aan een nieuwe versie van Geoplaza.

Als kaarten gedigitaliseerd zijn en van geografische coördinaten voorzien, kun je ze aan andere kaartlagen koppelen. Daardoor kun je de informatie van de verschillende kaartlagen gemakkelijk met elkaar vergelijken. Het VU Geoplaza VU is de plek waar je dergelijke digitale geografische kaartbestanden kunt inzien en gebruiken.

Dankzij Geoplaza hebben studenten en onderzoekers snel toegang tot een breed scala aan datasets die zowel voor aardwetenschappen, archeologie, geschiedenis, economie als erfgoed van grote waarde zijn. Daarnaast biedt Geoplaza voor zowel onderwijs als onderzoek een omgeving om deze data gebruiksvriendelijk op te slaan, te bewerken en met elkaar te delen.

De verzameling is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar het meeste materiaal is door iedereen te raadplegen. De bestanden kunnen bekeken worden met Open StreetMap of Google Maps als ondergrond, maar kunnen grotendeels ook gedownload en bewerkt worden in een GIS applicatie als ArcGIS.

Nieuws

Twitter