Veel activiteiten rondom expositie With Pride

dinsdag 13 november 2018

De tentoonstelling With Pride brengt de turbulente geschiedenis van veertig jaar lhbti-strijd in beeld. Tijdens deze tentoonstelling zijn er inspirerende bijeenkomsten waar we kijken naar roze activisten van toen en nu.

We reflecteren op wat er in de afgelopen 40 jaar is bereikt en geven hedendaagse activisten een stem.

Iedere zondag | 14.00 - 15.00 uur

Instaprondleidingen

  Iedere zondag zijn er gratis instaprondleidingen door With Pride.   Onder begeleiding van een enthousiaste gids bezoek je een wereld van lesbische guerrilla’s, safe sex activisme, Gay Games en disco’s met acid house. Er is plek voor ongeveer 10-15 personen per rondleiding. Wees er dus op tijd bij!   Lees meer    

13 december | 20.00 - 21.30 uur

Stille Dorst - Filmvertoning en nabespreking met Claire Zhou

 

Wanneer een onlangs gescheiden man, Tarik, een tijd alleen in de Veluwe spendeert, ontmoet hij de verhuurder van het vakantiehuisje, Jonas. Maar wanneer ze een band met elkaar krijgen, wordt het voor Tarik steeds moeilijker om zich niet aan zijn ware gevoelens over te geven.

Claire Zhou (1996) is een talentvolle, afgestudeerde regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze heeft de film Stille Dorst gemaakt om een persoonlijk verhaal te vertellen over geïnternaliseerde angst, zelfacceptatie en bevrijding, in de hoop om mensen in soortgelijke situaties te inspireren.

Lees meer

 

20 december | 20.00 - 21.30 uur

OURstories | Bo Hanna

 

Wist je dat de basis van de huidige Pride gelegd werd door twee transvrouwen van kleur? Marcha P. Johnson en Sylvia Rivera waren beide sekswerkers en sleutelfiguren in de Stonewall-rellen van waaruit de huidige Pride ontstaan is. Deze en andere verhalen deelt Bo Hanna (24) op donderdagavond 20 december in de With Pride-tentoonstelling. 

In zijn tour neemt Bo bezoekers mee door zijn geschiedenis van strijd door de lhbti-beweging wereldwijd. Hoe kijkt hij naar With Pride en herkent hij zich hierin? Wat betekent deze geschiedenis voor hem anno 2018? Welke andere verhalen voegt hij in de tour aan de tentoonstelling toe?

Lees meer  

27 december | 20.00 - 21.30 uur

Aan niets overleden - Filmvertoning en nabespreking met Raymi Sambo

  Aan Niets Overleden geeft inzage in de schaamtecultuur rond homoseksualiteit in de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap in Nederland. Het is de eerste speelfilm van regisseur Raymi Sambo, die tevens aanwezig zal zijn bij de nabespreking van de film.    De Caraïbische Thilda Purperhart woont met haar dochter Joyce en zoon Kelvin in een rumoerige flat in de Bijlmer. Kelvin is ziek: hij heeft aids. Ze houdt hem angstvallig in huis verborgen, zodat zijn ziekte de familie geen schande zal brengen. De film toont wat schaamte en angst met moederliefde doen, als de waarheid ondraaglijker is dan de dood van je eigen zoon.    Lees meer  

23 januari 2019 | 20.00 - 21.30 uur

Gay Games Amsterdam - Niek van der Spek en Niels Wolf

 

Ruim 20 jaar geleden vonden de Gay Games voor de eerste keer plaats in Europa, en wel in Amsterdam. Het motto luidde: ‘Friendship through Culture and Sports’. Het werd een historisch moment. Niet alleen voor internationale roze sporters, maar ook voor de lhbti-community in Nederland en de stad Amsterdam.

Op 23 januari kijken we samen met Niek van der Spek, adjunct directeur van de Gay Games 1998, en Niels Wolf van Pride&Sports Amsterdam terug naar deze bijzondere gebeurtenis. Dit wordt gedaan aan de hand van historische beeldopnamen en archiefmateriaal. Daarnaast zetten we de gebeurtenis in een hedendaags licht: wat betekende de Gay Games toen, en wat betekent het nu?

  Lees meer   De randprogrammering wordt mede mogelijk gemaakt door:    Vrienden van IHLIA | Gemeente Amsterdam | OBA            

 

Nieuws

Twitter