Vanaf 1 december nieuwe IHLIA-tentoonstelling over het hiv/aidsmonument: Living by Numbers

maandag 21 november 2016

Op 1 december 2016 wordt aan de oevers van ‘t IJ een monument onthuld dat de vorm heeft van een telraam. Want de getallen rond hiv en aids zijn groot, nog steeds groot. Het motto van het monument is ‘we tellen af naar een wereld zonder hiv en aids’.

De tentoonstelling op het IHLIA-plein richt zich op de achtergronden van het monument. Hoe het herdenken van overledenen aan aids de laatste jaren is veranderd in gedenken van het grote probleem dat hiv en aids wereldwijd en in Nederland nog altijd is.

Opening 

De opening van de expo Living by Numbers is op donderdag 1 december. Iedereen is van harte welkom!

Meer informatie over de tentoonstelling

Aids werd in 1981 voor het eerst geconstateerd. Vijftien jaar later kwamen er werkzame medicijnen op de markt. Het aantal sterfgevallen liep snel terug. Daarna werd door betere preventie de opgaande lijn van nieuwe infecties omgebogen.

Door de juiste medicijnen is een langer leven met hiv in Nederland werkelijkheid geworden.

De tentoonstelling blikt terug op 35 jaar hiv en aids. En kijkt ook vooruit met portretten van mensen die leven met hiv. Ook de visie van UNAIDS, een programma van de Verenigde Naties dat de wereldwijde reactie op de hiv/aidsepidemie moet coördineren, wordt getoond.

LIving by Numbers is vanaf 1 december 2016 t/m 10 februari 2017 op het IHLIA-plein te bekijken.

Nieuws

Twitter