Nieuwe tentoonstellingen: Caio Reisewitz en Otto Snoek

dinsdag 23 juni 2015

Caio Reisewitz / F;erestas. favelas & falcatruas: Ofwel, bossen, krottenwijken en bedriegerij - de achtergrond waartegen Reisewitz'foto's van Braziliaanse landschappen tot stand komen. In de moderne Braziliaanse kunst zijn dingen vaak niet wat ze lijken: de onderliggende bedoeling van het werk is iets dat zich pas op het tweede niveau openbaart. Dit is een erfenis va het militaire regime dat van 1964 tot 1985 over Brazilië heerste en zich tegen artistieke expressie keerde. Reisewitz voert deze Braziliaanse kunsttraditie naar een hoger plan door zijn engagement te verwerken in letterlijke, fotografische beelden en door middel van collages die hij siinds 2010 maakt. 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling brengt Huis Marseille het boek Duisorder uit - in te zien in de biliotheek en verkrijgbaar in de museumwinkel.. 

 

De tentoonstelling is te zien van 3 juli t/m 3 september in Huis Marseille.

Otto Snoek / Nostalgia, Oekgraïne 1989-1992: Op uitnodiging van een fotograaf uit Charkov vertrok Snoek, begin twintig, in 1989 voor de eerste maal naar Oekraïne. In drie jaar maakte hij zes lange reizen naar Charkov, Loegansk en Donbass. Hij gebruikte plaatselijk fotomateriaal en afdrukmogelijkheden die hij daar tot zijn beschikking had. De foto's die in Huis Marseille te zien zijn, zijn daarom unica. 

In 2014 verscheen het door Willem van Zoetendaal vormgegeven boek Ukrainian Crossroads' dat in de bibliotheek in te zien is en onder meer in de museumwinkel verkrijgbaar is. 

De tentoonstelling is van 3 juli t/m 6 september te zien in Huis marseille.

 

 

 

 

 

Nieuws

Twitter