Derde workshop Scriptorium Werkplaats PThU op 15 maart 2018 over verluchten van handschriften

woensdag 7 maart 2018

Op donderdag 15 maart vindt de derde workshop van de Scriptorium Werkplaats aan de Protestantse Theologische Universiteit plaats. Vanaf 10.00 uur laat verluchter/kalligraaf Jaap Boerman doorlopend zien hoe het verluchten en kaligraferen van handschriften in zijn werk gaat. Hij laat dit zien door u te laten kennis maken met de Middeleeuwse praktijk van het verluchten van Psalmen. Hij is tot 15.00 uur aanwezig.

Om 13.00 uur zal Willemien van Dijk (conservator Universiteitsbibliotheek VU) een prachtig verluchte Psalmcodex laten zien uit de rijke VU-collectie en daar uitgebreid over vertellen.

Iedereen die geinteresseerd is in oude handschriften en de praktijk van het oude boek is van harte welkom. Deelname is gratis en aanmelding niet nodig. Kom gerust langs.

Locatie: Hoofdgebouw Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, E-vleugel, 1e etage, lokaal 1E18. Volg in de grote hal van de VU de borden Protestantse Theologische Universiteit.

Voor meer informatie zie de Agenda op www.pthu.nl

Tip. Bezoek onderweg naar de PThU op de eerste etage ook de tentoonstelling Franeker academisch drukwerk uit de Postma-Gosker-Bibliotheek in de UBVU-Erfgoedvitrine. Een aanrader!

 

 

Nieuws

Twitter