Cor was hier - het avontuurlijke oeuvre van een Amsterdamse fotograaf (1936-2013)

zaterdag 14 maart 2015

Cor was hier

Van 14 maart tot en met 28 juni 2015 is in Huis Marseille de nieuwe tentoonstelling Cor was hier: het avontuurlijke oeuvre van een Amsterdamse fotograaf (1936-2013) te zien. Jaring was een rasechte Amsterdammer en de door hem zo geliefde stad was dan ook regelmatig zijn werkterrein. Maar hij deed ook op een weergaloze en filmische manier verslag van 'broodvechters', transseksuelen en naaktmodellen aan de andere kant van de wereld. 

Sander Troelstra leerde Cor Jaring kennen via het prject PS Camera - opgezet door fotograaf Koos van Breukel - waar jonge fotografen met camera's van 'oude meesters' aan het werk gaan. Tussen de beide fotografen ontwikkelde zich een vriendschap en samen werkten ze in Jarings persoonlijke archief. Voor Cor was hier maakte Troelstra daaruit een selectie. 

Bij de tentoonselling verschijnt het boek Cor was hier, uitgegeven door Uitgeverij Hannibal en samengesteld door Sander Troelstra i.s.m. de familie Jaring. Originele teksten van Cor Jaring zelf zijn aangevuld met bijdragen van schrijver Joris van Casteren. De vele foto's leiden van de woelige Amsterdamse jaren in Cors stamcafé naar het nachtleven van Tokio en weer terug en typeren zijn persoonlijkheid en belevingswereld. Het boek is te koop voor €39,50 en in te zien in de bibliotheek van Huis Marseille.

Nieuws

Twitter