Aletta Jacobs Tour

woensdag 21 februari 2018

Leer op Internationale Vrouwendag meer over het leven en werk van de bekendste feministe van Nederland in deze speciale Aletta Jacobs Tour. Op 8 maart vertelt een informatiespecialist van Atria het verhaal van Aletta Jacobs aan de hand van bijzondere stukken uit haar archief.

Aletta Jacobs (1854 -1929) is van onschatbare waarde geweest voor de positie van vrouwen, zowel in de Nederlandse samenleving als internationaal. Nog steeds is zij een rolmodel voor veel meisjes en vrouwen. Zij was de eerste vrouw in Nederland die een HBS bezocht, de eerste vrouw die een universitaire studie afrondde, de eerste vrouw die arts werd en de eerste vrouw die promoveerde. En zo'n kwart eeuw lang stond zij in Nederland aan het hoofd van de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht.

Unesco-erfgoed

Op 30 oktober 2017 is het archief van Aletta Jacobs in het UNESCO Memory of the World register opgenomen Het archief van Aletta Jacobs laat via zowel afbeeldingen, objecten als documenten de Nederlandse en internationale strijd voor vrouwenrechten zien. Het archief bevindt zich in Amsterdam bij Atria. Via UNESCO Memory of the World stimuleert Unesco het behoud en de toegankelijkheid van documentair erfgoed dat authentiek, uniek, onvervangbaar en van wereldbetekenis is en daarmee van uitzonderlijke waarde.

Tijdstip

Inloop: 16.45
Aanvang Tour: 17.00 (tot 18.00 uur)
Kosten: 8,50

Koop ticket

 

Nieuws

Twitter