28 september: Mosse-lezing 2016 door Simone van Saarloos - Are You Out To Be Gay?

donderdag 8 september 2016

Is Simone van Saarloos wel lesbisch genoeg om de Mosse-lezing te houden? Zo niet, dan betekent dit vooral dat zij te weinig zichtbaar lesbisch is. Want wie homo is moet dat vieren.

De vraag rijst: wat is er mis met onzichtbaarheid? Misschien moet de homo juist terug in de kast om heel hard boe te kunnen roepen en de wereld te laten schrikken.

Praktische informatie

Wanneer? woensdag 28 september
Hoe laat? 17:30 – 19:30 uur
Waar? Centrale OBA (7e verdieping Theater van ‘t Woord) – Oosterdokskade 143, Amsterdam
Met receptie / gratis entree

Over Simone van Saarloos

Simone van Saarloos (1990, New Jersey) publiceert essays, opiniestukken en fictie en treedt regelmatig op als interviewer. Van Saarloos schreef twee jaar lang drie keer per week een column in nrc.next. Vorige zomer was zij te zien als zomergast in het gelijknamige VPRO-programma. Afgelopen herfst verscheen Het monogame drama (De Bezige Bij), een pamflet waarin ze vragen stelt over de wijze waarop we ons sociale leven inrichten.

Sinds januari 2016 heeft ze een wekelijkse column in Vrij Nederland. In het najaar staat ze in het theater met de voorstelling Holy F, samen met actrice Sophie van Winden en Eva Marie de Waal. In het najaar verschijnt haar roman De vrouw die (Nijgh & Van Ditmar). Samen met Laurens Buijs initieerde zij naar aanloop van de EuroPride 2016 een ‘Roze Maand’ op De Correspondent.

Foto van Merlin Daleman

Nieuws

Twitter