20 jaar Manifesta in de bibliotheek van de Appel arts centre

maandag 21 juli 2014

Om de opening van MANIFESTA 10 en de twintigste verjaardag van de Manifesta biënnale te vieren, worden de publicaties van Manifesta in de schijnwerper gezet in de bibliotheek van de Appel arts centre. In de bibliotheek wordt een compleet overzicht van de tentoonstellingscatalogi, edities van Manifesta Journal en diverse andere publicaties van Manifesta tentoongesteld die tussen 1994 en 2014 werden gepubliceerd.

Manifesta is de Europese Biënnale voor Hedendaagse Kunst en werd in het begin van de jaren ’90 opgericht als een nomadisch evenement dat reageert op nieuwe sociaal, culturele en politieke werkelijkheden die ontstaan zijn in de nasleep van de koude oorlog. Gevormd met het verlangen om de psychologische en geografische terreinen van Europa te onderzoeken en een dynamisch platform voor culturele uitwisseling te ontwikkelen door geheel de regio. Het evenement wordt iedere keer op een andere locatie georganiseerd. Naast de Biënnale van Venetië en Documenta in Kassel is Manifesta een van de meest vooraanstaande kunstevenementen van Europa.

De bibliotheek van de Appel arts centre is open op dinsdag en woensdagmiddag van 14.00 - 18.00 uur
Prins Hendrikkade 142, 1011 AT Amsterdam

De zomertentoonstelling in de Appel arts centre is CURIOSITY
Nieuwsgierigheid als de ‘motor’ die ons ertoe aanzet om kennis te verwerven maar ook als een ooit zondig verlangen naar vreemde en nieuwe zaken. Deze tentoonstelling is samengesteld door schrijver Brian Dillon. Dillon vertrekt vanuit de rijke traditie van de Europese zeventiende-eeuwse Wunderkammer, waarin nieuwsgierigheid vorm kreeg in ruimtes gevuld met kunst en rariteiten, en laat zien hoe het zoeken naar het wonderlijke en het afwijkende nog steeds een rol speelt in de hedendaagse kunst.

 

Nieuws

Twitter