• Portret van die vrou as 'n meisie

  Portret van die vrou as 'n meisie / André Brink

  Bijzonder fotoboek van de hand van André Brink uit 1973.

  Bibliotheek Zuid-Afrikahuis
 • Pen Pictures

  Pen pictures of the war by men at the front

  Pen Pictures of the war by men at the front. Volume 1. The campaign in Natal to the Battle of Colenso. - London : Horace Marshall & Son, 1900

  This book is an attempt to enable the public at home to realize war as it is waged nowadays by the soldiers at the front. Never before has Britain sent forth to the battefield so large a force of men sufficiently educated to write home.

  Anglo Boer War 1899-1902

  Bibliotheek Zuid-Afrikahuis

Zuid-Afrikahuis

Collectie 

Al tientallen jaren beheert het Zuid-Afrikahuis een bibliotheek met een unieke, geheel op Zuid-Afrika gerichte collectie, en de grootste afdeling Zuid-Afrikaanse literatuur in Europa. Onderzoekers, docenten en studenten, maar ook meer algemeen geïnteresseerde lezers maken gebruik van de bibliotheek. Het grootste deel van de collectie is Afrikaans-, Nederlands- of Engelstalig.
Een aantal nieuwe aanwinsten van de bibliotheek worden maandelijks vermeld in Zuid-Afrika Spectrum  en op de website.

De bibliotheekcollectie bevat:
* ca. 62.000 titels;
* ca. 30 abonnementen op tijdschriften;
* ca. 550 afgesloten abonnementen
* Audiovisuele materialen;
* Literair knipselarchief;
* NZAV-fotocollectie (veel historische foto's o.a. van de Anglo-boerenoorlog);
* NZAV-archief (bronnen over Nederlands-Zuid-Afrikaanse betrekkingen vanaf ca. 1880).

De catalogus van de bibliotheek van het Zuid-Afrikahuis is te raadplegen via de catalogus op www.zuidafrikahuis.nl, maar ook opgenomen in de NCC en dus te raadplegen via Picarta en Worldcat. In de studiezaal kan men gebruik maken van een kopieerapparaat. De boeken in de studiezaal (een gedeelte van de biografieën- en geschiedeniscollectie) zijn open opgesteld, zodat u heerlijk tussen de boeken studeert.
Heeft u vragen of wilt u alvast inlichtingen inwinnen, stuur dan een e-mailtje naar de bibliotheek, ter attentie van Corine de Maijer: bibliotheek@zuidafrikahuis.nl.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van de Bibliotheek Zuid-Afrika Huis.

Algemene informatie
Bezoekadres:
Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
Postadres:
Keizersgracht 141-c
1015 CK Amsterdam
Telefoon: 
020 - 624 93 18