• Bibliotheek Huis Marseille

  Cor Jaring: Amsterdam

  Amsterdamse hippies, het openingsritueel van de 'sekssoos' in een links-politiek jongerencafé, de verkiezing van 'Miss Walletje'; in het boek Amsterdam  wordt in woord en beeld een indrukwekkend overzicht van de woelige jaren '60 getoond. Cor Jaring fotografeerde veel tijdens provo-acties en happenings. 

  Emile Fallaux concludeert: "Maar als je alles hebt, wat je kan wensen, als je mag leven naar je aard, ben je dan gelukkig? (...) Natuurlijk heeft de Amsterdammer dat opperste punt nog niet bereikt. Zeker is, dat 'die grote stad, die is gebouwd op palen' nog heel wat schokken te verduren zal krijgen voor het zover is. Ondanks de vaak daverende energie die wordt aangewend, zal het nog wel even duren voor het Geluk uit de sfeer van fictie is gehaald. Tot die tijd houdt de Amsterdammer het er maar op te leven met plezier; gnot (provo-spelling voor 'genot') is vooralsnog makkelijker te vinden. De begeerte daarnaar is reëler en heeft daardoor veel zichtbaarder vat op de msensen, ook op hen wier begeerten eeuwenlang als bijzonder of ongezond werden beschouwd."

  Amsterdam met tekst van Emile Fallaux en foto's van Cor Jaring is in te zien in de bibliotheek van Huis Marseille. 

  Huis Marseille
 • Ramen Bibliotheek Huis Marseille

  Interieur Bibliotheek Huis Marseille

 • Bibliotheek Huis Marseille

  Interieur Bibliotheek Huis Marseille

 • Petros Village - Guy Tillim

  Petros Village

  Ook na onze tentoonstelling Apartheid & After zijn bijzondere boeken nog te bekijken. Petros Village van fotograaf Guy Tillim, dat Punctum Press uitgaf in 2006, is te bezichtigen in de bibliotheek. Bij een museumbezoek heeft u alle vrijheid om op uw gemak de boeken in te zien. We zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur.

  Huis Marseille

Huis Marseille

Collectie 

Huis Marseille, Museum voor Fotografie, is gevestigd in een bijzonder grachtenpand aan de Keizersgracht in Amsterdam. Het is gericht op hedendaagse fotografie, grondleggers en talenten, binnen verschillende fotografie stromingen wereldwijd. Tentoonstellingen wisselen driemaandelijks en nemen de volledige expositie ruimte van het museum in.

Het museum beschikt over een gespecialiseerde fotoboekenbibliotheek, rustig gelegen aan de achterkant van het huis, met uitzicht op de mooie grachtentuin. De hernieuwde bibliotheek is tijdens bezoekuren toegankelijk voor publiek.

De catalogus is te raadplegen via de website http://www.fotografiebibliotheek.nl/: een samenwerkingsverband tussen het Nederlands Fotomuseum, Huis Marseille, Foam en andere fotoboek bibliotheken.

Onze collectie boeken staat grotendeels in de bibliotheek. Deze boeken zijn beschikbaar ter inzage. Boeken die op aanvraag beschikbaar zijn, kunnen alleen op aanvraag bij de receptie worden geraadpleegd. De boeken worden niet uitgeleend. In de bibliotheek is wifi beschikbaar en u kunt gebruik maken van de leestafel. Het is niet mogelijk om te kopiëren.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van Huis Marseille.

Algemene informatie
Bezoekadres:
Keizersgracht 401,
Amsterdam
Postadres:
Keizersgracht 401,
1016 EK Amsterdam
Telefoon: 
020 - 531 89 89
Fax: 
020 - 531 89 88