• Journael oorlogsschepen Glinthorst en Zeepaard

  Journael oorlogsschepen Glinthorst en Zeepaard

  Journaal gehouden op 's lands oorlogschepen de "Glinthorst" en het "Zeepaard", door Joannes Veltkamp, opperheel- en geneesmeester op 's lands vloote, ten dienste voor de Admiraliteit Amsterdam, 20 Juny 1759 - 10 juny 1764. / Joannes Veltkamp. - [s.l.] : [s.n.], 1759 - 1764. - (handschrift). - 233 p. : ill Inventarisnummer A.1710(03) [0001] Zie ook de tentoonstelling De Zwarte Bladzijde
  Scheepvaartmuseum
 • Journael schip Frankendaal

  Journael schip Frankendaal

  Journael Gehouden Op t schip frankendaal Gedisteneerd na groeland voor de heere Jan gildemeester Jans / Gevoerd door Commanduer Maarten Mooy ; Door mijn als Stuurman Eelmer Mooij. - [S.l.] : [s.n.], 1788, 1789, 1790, 1791, 1792. - n. gepag. : ill. ; 31 cm. Inventarisnummer: S.4317(08)  
  Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum

Openingstijden
De bibliotheek is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.30 to 17.00 uur en is vrij toegankelijk.
Het Scheepvaartmuseum is gesloten op 1 januari, 30 april en 25 december. De bibliotheek is daarnaast gesloten op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag en 26 december (2e Kerstdag).

Collectie 
De bibliotheek van Het Scheepvaartmuseum heeft een van de belangrijkste maritiem-historische collecties ter wereld. De collectie telt 60.000 boeken, sommige meer dan 500 jaar oud. De boeken en tijdschriften van na 1850 uit de collectie kunt u inzien in onze leeszaal en studiezaal. Ze zijn niet te leen.

De items van voor 1850 (de 'museale collectie') liggen in het depot. Studenten en onderzoekers kunnen een aanvraag doen via de website van het museum om objecten uit de museale collectie in te zien.
Alle boeken uit de bibliotheek van Het Scheepvaartmuseum zijn te vinden op www.maritiemdigitaal.nl, de gezamenlijke database van een aantal maritieme musea in binnen-en buitenland.

 

Fotobestellingen
Via de bibliotheek kun je foto's en technische tekeningen bestellen van bijna elk object uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. We leveren de foto's als digitaal bestand. Voor je bestelling heb je het inventarisnummer nodig. Dit kun je vinden op de website www.maritiemdigitaal.nl. Met het fotobestelformulier op de website van het museum kan je vervolgens een bestelling doen.

 

Vragen over de collectie
Heb je een vraag over de collectie van Het Scheepvaartmuseum? De medewerkers van de bibliotheek helpen je graag. Ze doen geen onderzoek voor je, maar kunnen je wel op weg helpen door bijvoorbeeld boeken en andere bronnen te suggereren. Op de website van het museum vind je een vragenformulier.

 

Meer informatie op https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/doen/bibliotheek

Algemene informatie
Bezoekadres:
Kattenburgerplein 1,
Amsterdam
Postadres:
Kattenburgerplein 1,
1018 KK Amsterdam
Telefoon: 
020 52 32 211