• De Westerkerk, in het oudst bekende boek met kleurenddruk, 1697

  De Westerkerk, in het oudst bekende boek met kleurendruk, 1697

  De Westerkerk, in het oudst bekende boek met kleurendruk: Tooneel der voornaamste Nederlandse huizen, en lusthoven, naar ’t leven afgebeeld in 55. kopere plaaten, en in ’t licht uit-gegeeven door Carel Allard, Amsterdam 1697.
   

  Bibliotheek van de UvA
 • Plattegrond van Amsterdam uit de Atlas der Neederlanden 1730.

  Plattegrond van Amsterdam uit de Atlas der Nederlanden, 1730

  Plan de la grande & fameuse ville marchande d’Amsterdam = Plan van de wyd vermaarde en beroemde koopstad Amsterdam , Amsterdam: Jean Covens en Corneille Mortier, tweede kwart 18de eeuw. Kopergravure, handgekleurd. Opgenomen in de Atlas der Neederlanden.
   

  Bibliotheek van de UvA
 • expeditie Siboga

  Laboratorium aan boord van de Siboga

  1899-1900, foto van de Siboga-expeditie naar Nederlands Oost-Indië, onder leiding van Max Wilhelm Carl Weber. 

  Op de foto zien we vier leden van de wetenschappelijke staf van de expeditie, waaronder Max Weber en H.F. Nierstrasz. 

  UvA Artis Bibliotheek
 • Atlas der Neederlanden

  Atlas der Neederlanden

  Atlas der Neederlanden; Afbeelding: detail uit Zeeburg en Diemerdijk in 8 delen op 4 bladen door Jan Wandelaar, uitgave 1749

  Bibliotheek UvA Bijzondere Collecties
 • Slavernijverkoop uit: 'De planter Brunel en zijne slaven Asa en Neno'

  Slavenverkoop

  Illustratie uit: De planter Brunel en zijne slaven Asa en Neno, Goes 1858. Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.
  Bijzondere Collecties UvA
 • Portret van Otto Lanz, gewassen tekening door Jan Toorop, 1927

  Portret van Otto Lanz, gewassen tekening door Jan Toorop, 1927

  Portret van de medicus en kunstverzamelaar Otto Lanz  (1865-1935), hoogleraar chirurgie aan de Universiteit van Amsterdam. Gewassen tekening door Jan Toorop, 1927.

  Bibliotheek van de UvA
 • De Westerkerk, in het oudst bekende boek met kleurendruk, 1697

  De Westerkerk, in het oudst bekende boek met kleurendruk, 1697

  De Westerkerk, in het oudst bekende boek met kleurendruk: Tooneel der voornaamste Nederlandse huizen, en lusthoven, naar ’t leven afgebeeld in 55. kopere plaaten, en in ’t licht uit-gegeeven door Carel Allard, Amsterdam 1697.

  Bibliotheek van de UvA
 • Handschrift met de Ethica van Aristoteles

  Handschrift met de Ethica van Aristoteles, 1517

  Handschrift met de Ethica van Aristoteles. Geschreven in 1517 door de Italiaanse kalligraaf Ludovico degli Arrighi en verlucht door de miniaturisten Attavante degli Attavanti, Matteo da Milano en een onbekende derde.

  Bibliotheek van de UvA

Bibliotheek van de UvA

De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UBA) bestaat uit de centrale Universiteitsbibliotheek aan het Singel (UB) en bibliotheken en studiecentra verspreid over de stad. Ook Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum op de Oude Turfmarkt en de Medische Bibliotheek van het Academisch Medisch Centrum horen tot de UBA. 

De UBA heeft één catalogus en één CatalogusPlus waarin ook de digitale collectie is opgenomen. De meeste boeken en tijdschriften zijn ondergebracht in gesloten magazijnen. U kunt ze via de catalogus op de website opvragen. De collecties van bibliotheeklocaties bij de faculteiten Geesteswetenschappen en Rechtsgeleerdheid staan grotendeels in open opstelling. 
  
De UBA ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam door het beschikbaar stellen van duizenden e-journals en databases, circa 4 miljoen boeken en meer dan 500.000 handschriften.

Informatie over openingstijden, bereikbaarheid en dienstverlening vindt u op de website van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam: http://www.uba.uva.nl

De website van Bijzondere Collecties:  .http://www.bijzonderecollecties.uva.nl/
De website van het Allard Pierson Museum: :http://www.allardpiersonmuseum.nl/

Agenda
31 mei 2017

Van 16 juni t/m 1 oktober 2017 is bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam de tentoonstelling Modernism: in print te zien. 

Algemene informatie
Bezoekadres:
Singel 425
1012 WP Amsterdam
Postadres:
Postbus 19185
1000 GD Amsterdam
Telefoon: 
0205252055
Fax: 
0205252352