Monument van Trots

7 augustus 2017

Een IHLIA-expositie over de betekenis van het Homomonument in het leven van mensen.

Op 5 september 1987 schreef Amsterdam geschiedenis. Aan de voet van de Westerkerk werd een uniek en imposant monument onthuld ‘om homoseksuele mannen en vrouwen te inspireren en te steunen in hun strijd tegen ontkenning, onderdrukking en discriminatie.’

Nu, na dertig jaar, is het monument dé plek voor de LHBTI-community uit binnen- en buitenland om er bloemen te leggen op één van de driehoeken, hun overleden dierbaren te gedenken, hun huwelijk te vieren, hun vrienden en vriendinnen bij één van de feesten te ontmoeten, protestbijeenkomsten te houden en actie te voeren.

Ter ere van het monument is bij IHLIA tien jaar geleden de tentoonstelling Monument van Trots – met bijbehorende website – ontwikkeld waarin verschillende mensen zijn geïnterviewd over de betekenis van het monument in hun leven.

Met het dertigjarig jubileum van het Homomonument in zicht is deze expo in een nieuw jasje gestoken en aangevuld met nieuwe verhalen én is de website aangepast. Ook komt er een documentaire ter gelegenheid van het jubileum, gemaakt door Sebastiaan Kes, die op 5 september op het Homomonument in première gaat.

Vanaf 11 augustus is de vernieuwde tentoonstelling bij IHLIA te zien, de feestelijke opening van Monument van Trots is op donderdag 10 augustus. Iedereen is daarbij van harte uitgenodigd!

De tentoonstelling is van 11 augustus t/m 3 september 2017 bij IHLIA dagelijks gratis te bekijken! LET OP: IHLIA is deze zomer te vinden op de 3e etage van de Centrale OBA!

Nieuws

Twitter